כאב גרון

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

06/11/2001 | 13:00 | מאת: יוסי

ד"ר שלום אני בן 36 ולראשונה אני חש כאב גרון שנמשך מעבר ל 10 ימים. פעמים משטח גרון עם Strep A שלילי, לכן לא קבלתי טיפול אנטביוטי. ללא חום ומעט נזלת. שאלותי הם: 1. האם יתכן שמדובר בחיידק מסוג אחר שלא בודקים בקופת חולים? 2. מה תפקידה של הליחה באזור האף והגרון? האם צריך להתאמץ ולגרום ליציאתה? 3. האם קיים טיפול כלשהו שיכל להקטין את עוצמת הכאב (במיוחד בלילה שקשה להרדם)? 4. כמה זמן יכל וירוס לחיות בגופנו?

07/11/2001 | 10:43 | מאת: ד"ר ארז בנדט

החיידק המחולל השכיח הוא STREP A. לעיתים נדירות חיידקים אחרים שלא צומחים במשטח רגיל - במיוחד חיידקים שעוברים במגע מיני אוראלי. במרבית המקרים בהם אין חיידק - מדובר בזיהום ויראלי. הרגישות יכולה להמשך אף 2-3 שבועות. אם אתה מציין ליחה באף ובגרון - האם ייתכן בכלל שמדובר בהצטננות או סינוסיטיס? הליחה שמטפטפת לאחור ללוע עלולה לגרום לגירוי שלו ולכאב מקומי בעוד ששרש הבעיה נמצא בכלל באף/סינוסים. ראוי להבדק ע"י רופא אאג כדי לאשר/לשלול בעיה בכיוון זה.

מנהל פורום אף אוזן גרון