פוליפים

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

13/05/2010 | 19:43 | מאת: רוני

ד"ר טליה שלום פניתי לרופא אא"ג לאחר תקופה ארוכה בה אני סובלת מסינוסיטיס חוזרים ירידה משמעותית בחוש הריח וכאבי ראש . יש לי סיפור משפחתי עצוב - אבי נפטר בגיל 47 מסרטן במערות האף. הרופא שלח אותי לבדיקת סי.טי. של מערות הפנים והתוצאה "עיבוי פוליפואידי של רירית ברצפת הסינוס המקסילרי השמאלי" כל השאר נראה תקין. הרופא נתן לי לחודשיים הקרובים תרופות אנטיהיסטימיניות וסטרואידים. שאלתי היא: האם לא חייבים להוציא פוליפים בניתוח? מה תכלית התרופות? האם אין סיכוי שהפוליפים יהפכו ממאירים עם הזמן? האם לאור ההיסטוריה המשפחתית אין צורך במקרה שלי לנקוט משנה זהירות ולהוציא את הפוליפים? אשמח לתשובתך. תודה רבה. רוני

13/05/2010 | 22:25 | מאת: ד"ר טליה מרק

שלום רב עיבוי פוליפואידי יכול להיות באמת שום דבר, ולרוב לא עושים כלום. ההיסטוריה שלך אכן מצערת מאוד ולכן המעקב. כשיש פוליפים או עיבוי רירית בסינוסים נדיר מאוד שהם חלק מתמונה של ממאירות, אבל קורה שמתפתח גידול בסינוסים כמו שאת לצערך יודעת. בכל מקרה חשוב מאוד להישאר במעקב אא"ג, ומקסימום יעשו לך פעולה קטנה של כניסה לסינוס וביופסיה כדי לשמור על שלוות נפש ורגיעה :) בברכה, ד"ר טליה מרק, יעוץ להתאמת מכשירי שמיעה, טיפול בטיניטוס (טינטון) והיפראקוזיס, מומחית ברפואת אף אוזן וגרון, מנהלת רפואית, אופקים איכות השמיעה, www.tinnitus.co.il

מנהל פורום אף אוזן גרון