פרא-תירואיד

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

03/11/2001 | 12:52 | מאת: צפורה

שלום לד"ר בנדט, בבדיקה אצל אמי בת 80 נמצא שערכים של הבדיקה PTH גבוהים מהנורמה. בנוסף לכך גם ערכי הסידן, הזרחן וה- uric acid גבוהים מגדר הנורמה. היינו אצל רופאת המשפחה והיא אמרה שיתכן ויש קשר בין תופעות אלו לבין כך שהבלוטה הפרא-תירואיד אינה מתפקדת באופן נורמלי. מה אפשר לעשות בנושא זה והאם יש טיפול תרופתי לבעיה זו. בתודה מראש, צפורה

04/11/2001 | 21:17 | מאת: ד"ר ארז בנדט

באם אכן מדובר בפעילות יתר של בלוטת הפאראתירואיד - יש לבצע בירור של אולטרה סאונד ו/או מיפויים - לאתר את הבלוטה/ות שפועלת/ות ביתר (למעשה ייתכן שמדובר בגידול, לרוב שפיר, של הבלוטה) ולנתח.

04/11/2001 | 22:07 | מאת: צפורה

שלום ד"ר בנדט, תודה על תשובתך. ברצוני לשאול מה קורה במקרה ואי אפשר לנתח מפאת בעיות בלב ולחץ דם. לכן, האם כאשר יבוצע אולטרה-סאונד ויאובחן גידול שפיר האם אפשר בעזרת תרופות לטפל בבעיה? תודה על תשובה, צפורה

מנהל פורום אף אוזן גרון