ירידה בשמיעה

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

25/10/2001 | 15:14 | מאת: יוכי

ד"ר שלום בתי בת השנה ו-7 סובלת מנוזלים באוזן עקב כך יש לה ירידה בשמיעה ביצעתי לה בדיקת שמיעה השבוע והתוצאות היו: קול בעוצמה של 25B דו צדדי, לקולות שירה בעוצמה של 30B לאוזן R+ ו- 35B לאוזן L+ שאלתי היא: מה משמעות תוצאות הבדיקה ומה אפשר לעשות הלאה בנידון תשובתך המהירה הודה

25/10/2001 | 21:54 | מאת: ד"ר ארז בנדט

הבדיקה מראה ליקוי קל-בינוני בשמיעה. במרבית הילדים עם נוזלים באזניים יש שיפור ספונטני בתוך כשלשה חדשים כך שלפני שמחליטים על התערבות טיפולית יש מקום לעקוב - רצוי כ 3-6 חדשים (אלא אם יש כבר מעקב שכזה או אינדיקציה ברורה מההורים שהילד אינו שומע היטב זמן ממושך - קשה להעריך זאת כמובן בילדונת בת 1.7)

מנהל פורום אף אוזן גרון