כאבים באוזן וירידת שמיעה

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

24/10/2001 | 18:18 | מאת: חיים

שלום ד"ר במשך מספר ימים אני סובל מירידה משמעותית בשמיעה (ירידת השמיעה נבדקה בחדר מיון בבי"ח) כמו כן אני מרגיש שהאוזן (ימין) סתומה, אני שומע צפצופים חזקים וכל אזור האוזן רדום. היום הופניתי לחדר מיון ושם קיבלתי כדורי סטרואידים שאלותי הם: 1) האם ישנו טיפול נוסף חוץ מסטרואידים ?. 2) האם לפי התאור תוכל לאתר במה מדובר? בתודה מראש חיים

25/10/2001 | 21:42 | מאת: ד"ר ארז בנדט

אם אכן מדובר בירידת שמיעה תחושתית-עצבית פתאומית (SUDDEN DEAFNESS) אזי הטיפול בסטרואידים מקובל. אני מניח שלא מדובר ב"נוזלים" באוזן תיכונה??? יש המוסיפים לטיפול גם תרופה נגד וירוס הרפס כגון VALTREX . בהמשך תתבקש מן הסתם לבצע גם בדיקת BERA (סוג של בדיקת שמיעה ממוחשבת), לחזור על בדיקות השמיעה כדי לנטר את השפעת הטיפול וייתכן גם בדיקות הדמיה.

מנהל פורום אף אוזן גרון