כאב גרון

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

17/10/2001 | 06:40 | מאת: משה

כואב לי מאוד הגרון כל חורף .קשה לי לבלוע.לדוגמא אם אני מתעטש בלי סוף בבת אחת ,הגרון כואב לי יותר.כאילו אני מגרה אותו.אגב בחורף אני מצטנן בקלות. לא פעם אני הולך לרופא ,כולל אא"ג. הוא אומר שהגרון שלי נקי ,והוא לא רואה כלום. הטיפול היחיד שעוזר לי הוא גיגור מי מלח ,גם דרך האף .שגם הוא כבר התחיל כמעט לא להשפיע. האם קור באמת יכול להשפיע לי כך על מערכת הנשימה ,ואני יסבול כל חורף כך ? האם כדאי לי לפנות לרפואה אלטרנטיבית ? באותו עניין עברתי בדיקת סטרבסקופ לבדיקת מיתרי הקול בגלל קול גבוה ונשי. הזכרתי לרופא את הבעייה ,אך הוא אמר שהוא לא ראה ממצא מיוחד אך באותה נשימה אמר שקשה עם המכשיר לראות לעומק של הגרון .אז עד כמה אפשור לראות עם המכשיר את הגרון ? בתודה מראש לתשובתך.

18/10/2001 | 14:28 | מאת: משה

כואב לי ממש בסוף הגרון .דברתי עם קלנאית תקשורת והיא אמרה לי שזה אפילו אחרי מיתרי הקול.האם זה אלרגיה ?

19/10/2001 | 06:13 | מאת: ד"ר ארז בנדט

אין לדעת ללא בדיקה. סיבה שכיחה לכאבים בעומק הגרון היא גירוי עקב רפלוקס - עליית חומצות קיבה דרך הושט ללוע התחתון. ייתכן שכדאי לנסות תרופות נוגדות חומצה לשבועיים כדי לראות האם מקל.

מנהל פורום אף אוזן גרון