צרידות

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

07/11/1999 | 04:10 | מאת: דן

אני מורה במקצועי לאחר צרידות ממושכת עברתי ניתוח במיתרי הקול האבחנה היתה ליקופלאקיה בדיקה פתאלוגית לא מראה על ממאירות לאחר הניתוח מיתרי הקול לא נסגרים ולפעמים הצרידות חוזרת מה זה ליקופלאקיה ולמה הצרידות חוזרת תודה

13/11/1999 | 13:15 | מאת: דר' שלמה ו' מאיר

לדן שלום, Leukoplakia במיתר הקול הנו ממצא פתולוגי אשר יכול להשתנות לממאירות. הסבות לשנוי שהתחולל במיתר הקול יכולות להיות: שימוש יתר ולא נכון במיתרי הקול. עישון מוגזם, ובמיוחד כאשר העישון מלווה בשתיית משקאות אלכוהוליים. הטיפול: 1. הסרת הנגע במיתר הקול. 2. הסרת הגורמים המעוררים: א. הדרכה ע"י קלינאית תקשורת לתקון הדבור. ב. הפסקה מוחלטת של עישון ושתית משקאות אלכוהוליים. 3. חשוב ביותר להתייצב לבדיקות מעקב תקופתיות. בתחילה כל שלושה חודשים ואח"כ בהתאם למצב במיתר הקול. יתכן שבעתיד יהיה צורך בביופסיות נוספות. אני מציע להסכים לכך כאשר הדבר יידרש.

19/11/1999 | 15:49 | מאת: יואל שניאור - נטרופת

שלום! אין ספק שאם ישנו גידול ממאיר יש להסירו עם זאת, עכשיו יש לבצע תיקון בדיבור והוצאת גורמים מחמירים כגון: עישון, אלכוהל ואולי שתיה חמה מאוד ונשימה דרך האף (אם נשמת דרך הפה) ישנם תרופות הומאופטיות היכולות לסייע בנושא הצרידות וגם צמחי מרפא למינהםפ אם בשתית תה או בבליעה של קפסולות. והכי חשוב להמשיך "ללמד על מנת שלא לקבל פרס...."

מנהל פורום אף אוזן גרון