נזלת והתעטשויות קשות

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

25/08/1999 | 20:28 | מאת: ענבל אלחי

שלום! בעלי בן 34 ומזה מספר שנים סובל מאף סתום כל כמה שעות והתעטשויות חוזרות ונשנות. הוא נעזר כבר שנים בטיפות אף. ידוע לנו שרירית האף ניזוקה כתוצאה מכך אך הוא לא מסוגל לנשום לדבריו ללא הטיפות. נכנסנו למעגל ללא מוצא. האם יש פתרון? לפני מספר שנים הוא עבר ניתוח כריתת טורבינות שכמובן שלא הואיל! תודה ענבל ושבי

27/08/1999 | 06:38 | מאת: דר' שלמה ו' מאיר

לענבל אלחי שלום, בעלך לוקה ב- Rhinitis medicamentosa כלומר בדלקת ברירית האף על רקע בשימוש בלתי מבוקר וממושך בטפות אף שתכונתן לכווץ את רירית האף. אין להשתמש בטפות כאלה יותר משבוע ימים. בטפול הממושך פוחתת היעילות של הטפות, האף נסתם בפרק זמן קצר יותר והמטופל ישתמש בטפות לעתים קרובות יותר ומגדיל את כמות הטפות על מנת להשיג פתיחת האף למעבר אויר. נוצרת תלות בטפות ומתהווה מעגל קסמים שקשה מאוד לצאת ממנו. הטפות גורמות נזק במרבד המוקוציליארי באף, אשר אחראי על פנוי ההפרשות המצטברות באף, ולהיפרטרופיה ברירית האף. השנויים המתוארים מגבירים את הקושי בנשימה דרך האף ולאורך זמן הם גם עשויים לחולל סינוסיטיס וצמיחת פוליפים באף. רופא א.א.גרון צריך לנהל את הטפול במחלה. ראשית דבר המטופל צריך להיות בעל החלטה נחושה להפסיק את השמוש בטפות, אפילו כאשר תהיה לו בתחילה הרגשה שאינו יכול לנשום. איש עוד לא נחנק מזה! ברור צריך לכלול בדיקה יסודית של האף וגיתות האף, צלומי CT ואולי גם Rhinomanometry - בדיקת לחצים באף בעת הנשימה. הטפול שניתן תלוי בתוצאת הבדיקות והוא יכול להיות אנטיביוטי, אנטיהיסטמיני, טפול קצר בסטרואידים במתן דרך הפה או טפול סטרואידי מקומי באף באמצעות תרסיס. טפול בתרסיס יכול להיות ממושך יותר. אך כאמור, הדבר החשוב ביותר הנו רצון עז ונחישות להפסיק לחלוטין את השמוש בטפות אף.

18/09/1999 | 18:34 | מאת: הבהבהכ

עליו לאכול קוסברה טריה כ 200 גרם כל יום ענבל אלחי כתב/ה: ------------------------------- שלום! בעלי בן 34 ומזה מספר שנים סובל מאף סתום כל כמה שעות והתעטשויות חוזרות ונשנות. הוא נעזר כבר שנים בטיפות אף. ידוע לנו שרירית האף ניזוקה כתוצאה מכך אך הוא לא מסוגל לנשום לדבריו ללא הטיפות. נכנסנו למעגל ללא מוצא. האם יש פתרון? לפני מספר שנים הוא עבר ניתוח כריתת טורבינות שכמובן שלא הואיל! תודה ענבל ושבי

מנהל פורום אף אוזן גרון