לחה

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

16/10/2001 | 13:57 | מאת: רינה

שלום אבי בן 75 שנים יש לו אסטמה וגם חולה לב אבל יש לו גם לחה רבה אשר הוא מוציא אותה דרך הפה.אבל בזמן שיש לו לחה הוא מרגיש שהוא נחנק. רופא ראות אמר שיש דרך ע"י תרופה שניתן להעשות שהלחה תצא דרך האף ולא הפה האם זה אפשרי?האם יש כזו תרופה?אם כן מהי?והאם יש בה סיכונים? צילום מערות האף הכל בסדר. אשמח לקבל תשובה מהירה בברכה ותודה רינה

17/10/2001 | 06:55 | מאת: ד"ר ארז בנדט

באם כוונתך לליחה שמקורה בדרכי הנשימה (דהיינו ליחה שמקורה בשיעול) אינני מכיר תרופה שתוציא את הליחה מהאף. מה הכוונה? שישתעל דרך האף???:) באם הכוונה לליחה = נזלת שמטפטפת מאחורי האף ללוע - ייתכן שהכוונה למשאף? אולי בכל מקרה הכוונה לתרופות כגון מוקוליט או סירן שמפחיתות את צמיגות הליחה.

17/10/2001 | 07:49 | מאת: רינה

שלום תודה על התשובה. אבא שלי מוציא את הלחה שיש לו דרך הפה ע"י זה שהוא משתעל ומוציא הכל החוצה. בנוסף יש לו משאף כדי שיוכל לנשום עושה שאיפות פעם ביום. אבל רופא ראות אמר שיש תרופה שתוכל לעזור לו להוציא לחה דרך האף ולא דרך הפה כדי לעקל עליו על הכאב והנשימה. האם זה יתכן?לפי דבריך הבנתי שאין תרופה כזו. אודה לך על תשובתך המהירה תודה רינה

מנהל פורום אף אוזן גרון