לשון טופוגרפית

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

15/10/2001 | 21:36 | מאת: שריד

לבנינו בן השנתיים יש מידי פעם שרטוטים על הלשון שנראים כמו כתמים, מפרצים, בצבע אדמדם ואפור בהיר. בדרך כלל מופיעים בסמוך לצינון או דלקות אזניים. פעמים רבות מתווסף ריח פה לא נעים. הרופאה קראה לתופעה לשון טופוגרפית ולא יחסה לכך חשיבות היכן ניתן למצוא עוד אינפורמציה ??

15/10/2001 | 23:06 | מאת: שיר- שיננית

שלום להורים, עצתי לכם- פנו לרופא שיניים. הוא יידע הכי טוב . המונח שהרופאה (רופאת ילדים, אני מתארת לעצמי) כ נ ר א ה התכוונה אליו הוא לשון גאוגרפית ולא טופוגרפית. משמעות הדבר שיש מעין כתם על הלשון שנע לו ממקום למקום. זו לא מחלה ולא בעיה . אך, נשאלת השאלה, האם זו לשון גאוגרפית ולא פטרייה ,זאת משום שלא אמור להיות ריח פה לא נעים לבעלי לשון גאוגרפית, במקרה של ריח פה לא טוב אצל תינוק באמת כדאי לעשות גיחה קטנה אל רופא השיניים שלכם ולשאול לדעתו. אם קיימת פטרייה על הלשון יש לנקוט באמצעים שימנעו ממנה להתפשט אל יתר האיזורים בפה. כל טוב, שיר.

16/10/2001 | 19:17 | מאת: ילד גדול

תודה על התשובה הברורה! האם אוכל להוסיף לשאול: האם התופעה ידועה גם אצל "גדולים" אם עשו לי משטח מהלשון (ב.מ.פ.) מה אפשר עוד לשלול, זה קצת מפחיד אצלי זה נראה כמו חתכים בלשון וגם כמו בתאור של הורי הילד. תודה רבה!

מנהל פורום אף אוזן גרון