פגיעה בעצב השמיעה

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

10/10/2001 | 18:54 | מאת: מורדכי

שלום מילדות (מלידה או מתרופות שקיבלתי בהיותי תינוק) יש לי פגיעה בעצב השמיעה באוזן אחת. בעבר נאמר לי שאין לכך טיפול אך מאז עברו שנים ורציתי לדעת אם יש ניתוח או טיפול כלשהו בבעיה ואם כן מה הם הסיבוכים האפשריים שלה. אני בן 30. תודה

10/10/2001 | 22:56 | מאת: ד"ר ארז בנדט

לגבי אבדן שמיעה חד צדדי אין התקדמות. אבדן שמיעה חד צדדי אינו מהווה הוראה לניתוחי שתל השבלול - אילו מיועדים לחרשות מוחלטת דו צדדית. הפתרון האפשרי הוא מכשיר שמיעה - בתנאי שזו לא אוזן "מתה" וניתן עדיין להגביר את שמיעתה.

מנהל פורום אף אוזן גרון