גוש בבלוטת התריס

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

10/10/2001 | 15:50 | מאת: המפחדת

לפני כארבעה חודשים הרגשתי במישוש גוש קטן בגרון, ליד קנה הנשימה. לא הייתי בטוחה שזה מחייב בדיקה. והיום הגוש ממש גדל וניתן לראות אותו בזמן שאני בולעת רוק. זה לא כואב לי. הרופא הפנה אותי לבצע סונר. ואני רועדת מפחדת שזה סרטן. אני בהתחלתו של הריון ראשון בחיי (בחודש שני) מה יהיה איתי? אני פוחדת יש תקווה לטוב?

10/10/2001 | 22:53 | מאת: ד"ר ארז בנדט

מרבית הגושים בבלוטה אינם סרטניים. ייתכן ציסטה וכו'. בכל מקרה אל תזניחי ואל תתני לפחדך להשתלט ולמנוע את הבירור שכן הזנחה עלולה להוביל לתוצאות מסוכנות יותר.

18/03/2002 | 21:33 | מאת: hana

שלום גם לי יש תחושה שתקוע לי משהו בגרון עשו לי בדיקות דם ווק"ט ולא גילו כלום אני כרגע בארה"ב ורציתי לדעת אם זה יכול לנבוע ממתח או שזה קשור לבלוטת התריס כבר כשנה אני מרגישה : כאבי ראש , בחילות , צריכה לשאוף עם האף כאילו הוא סתום וכשאני בולעת כאילו משהו מפריע כשאני ישנה אני מרגישה כאילו אני פתאום מתעוררת בבהלה כאילו אין לי אויר לפעמים אין לי תאבון ואני כל פעם פוחדת שאני אוכלת לא נכון(יותר מדי שמן ,סוכר ,נמנעת מקפאין וכו,,,)יש לי כתמי עור על הצואר ואני יחסית צרודה אני בחורה די חלשה ועייפה (בעבר עשו לי בדיקות ב,התריס ולא מצאו כלום תודה לאל) רציתי לדעת מה זה יכול להיות(האם בלוטת התריס , חרדה או משהו אחר? תודה מראש חנה

24/12/2001 | 11:03 | מאת: הלן

לי הרופא עשה פעמיים אולטרסאונד בבלוטות בגרון אבל ללא ממצאים (ברוך השם) אבל עדיין יש לי תחושה שמשהו מפריע לי בגרון , הייתי גם אצל אאג שעשה לי בדיקה וגם ללא ממצאים, יכול להיות שהם מפספסים משהו ואם כן מה לעשות??? האם יש לזה קשר להריון????

מנהל פורום אף אוזן גרון