שום דבר לא הורג את החיידק

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

10/10/2001 | 09:57 | מאת: מודאגת

דוקטור שלום מזה כחודשיים אני סובלת מדלקת בגרון . בתחילה קיבלתי מוקסיפן פורטה - שלא עזר ואז עשיתי משטח גרון ונמצא כי יש לי סטבטקוקוס A . ואז קיבלתי אנטיביוטיקה אחרת - אוטרומצין. גם זה לא עזר. ואז נתנו לי ראפפן מגה 1000 מ"ג פעמיים ביום. גם זה לא עוזר. מה עושים? אני ממש מודאגת. אני רוצה לציין שאין לי חום והאנטיביוטיקה לא מחלישה אותי. תודה

10/10/2001 | 22:48 | מאת: ד"ר ארז בנדט

האם את מתכוונת שבמשטחי גרון חוזרים ממשיך לצמוח סטרפטוקוקוס? לא ציינת זאת. על סמך מה ממשיכים ונותנים אנטיביוטיקות?

11/10/2001 | 11:10 | מאת: מודאגת

את המשך הטיפול נתנו לי על סמך משטח גרון אחד שבוצע בין המוקסיפן לאוגמנטין. בהמשך נתנו לי אנטיביוטיקה אוגמנטין וראפפן על סמך בדיקה ראייתית של הרופא. לדעתי לא ממשיך לצמוח הוא פשוט לא "מת". תודה מירב טלבי

29/10/2001 | 13:49 | מאת: אלונה

גם לי יש אותה בעיה .אני במשך שנתיים סבלתי מהחיידק וקיבלתי רפפן . לאחר מכן נתנו לי באופן מניעתי את הרפפן לתקופה של 4 חודשים . זה עזר -בשך תקופה שיום יום קיבלתי אנטיביוטידה לא הייתי חולה . ברגע שהפסקתי הכל חזר . האם ניתוח להוצאת שקדים יכול לעזור?

03/11/2001 | 13:01 | מאת: מודאגת

אני עדיין לא יודעת - אני כרגע בטיפול 4 חודשים הבנתי שהשלב הבא זה להוציא את השקדים - אין ברירה אני יודעת שזה לא טוב. למה זה נמשך שנתיים? זה לא מסוכן לקחת אנטיביוטיקה שנתיים?

מנהל פורום אף אוזן גרון