פצעים בתוך האף

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

09/10/2001 | 10:04 | מאת: חיים

שלום דר, בן 36, כבר 20 שנה סובל מאף סתום ברמה כזו שזקוק לטיפות אף כדי להרדם. מזה כשנה אני סובל מתופעה של פצעים בחלל האף (אותו חלק שניתן להכניס אצבע לתוכו..) הפצעים הם מכמה "סוגים" : לפעמים מדובר במין נפיחות כואבת (שאינה ניתנת להבחנה חיצונית- כלומר לא רואים שמשהו נפוח) לפעמים בפצע צורב. הרושם שלי הוא שעקב שימוש רב שנים בטיפות אף (בד"כ אלרין) חל נזק כלשהו לרירית. התופעה החלה לאחר טיפול חד פעמי (שימוש של 4,5 פעמים במשך יומיים)בטיפות אף אוטריווין מנטה. כמו כן הרירית יבשה בד"כ, והרופא נתן לי משחה בשם - DROSSA NOSE שאמורה להחזיר את הלחות לאיזר הנ"ל. לאחר שימוש של כמה פעמים במשחה (יום יומיים 3,4 פעמים ביום) הפצעים חוזרים. ( אני לא שם את המשחה כנגד הפצעים..אלה כדי ללחח את המקום) לדעת שני רופאים שבדקו אותי, יש צורך בניתוח שיוכל לעזור בפתיחת הסתימה באף ושיחרור הצורך בשימוש בטיפות אף כדי להרדם בלילה. חשוב להדגיש, היו מקרים שבהם נמנעתי משימוש בטיפות למשך שבועות רצופים, אך ללא הועיל. מספיק צינון קל או כבד כדי להחזיר את גודש האף למצב שבו אי אפשר לישון בלילה. עוד נקודה חשובה, במצב שבו יש לי נזלת קשה והאף לח, הפצעים האלה נעלמים.. מצד אחד אני מבין את הבעיה בשימוש בטיפות, מצד שני אי אפשר לתפקד בחיי יום יום ללא שינה טובה, ורצופה של כמה שעות. שאלותי : האם יש פיתרון לפצעים כמו שתארתי ? ממה פצעים אלה נובעים ? האם ניתן לעבור ניתוח שבו יבוצע חיתוך באף וסילוק של גושי בשר עודפים אשר לדעת הרופאים שבדקו מפריעים פיזית לנשימה , כאשר הפצעים הללו קיימים ? אודה לתשובה !!!

10/10/2001 | 22:33 | מאת: ד"ר ארז בנדט

על פניו נשמע שאתה זקוק לניתוח. אופציה אחרת שניתן לנסות היא הפסקת טיפות אף ובמקביל שמוש במשאף סטרואידים לשבועיים- שלשה כדי לבדוק האם תצליח להגמל ולנשום כשורה. כהכנה לניתוח יש להשתמש במשחה אנטיביוטית כגון בקטרובן כדי לרפא את הפצעים ולסלק את המרכיב הזיהומי.

12/10/2001 | 06:46 | מאת: חיים

תודה.

מנהל פורום אף אוזן גרון