איזון בלוטת המגן

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

08/10/2001 | 22:38 | מאת: פזי

שלום לצוות הרפואי ! עברתי ניתוח להסרה מלאה של בלוטת התריס, לפני כ- 20 שנה. Neoplasm-Thyroid Mixed Papillary foll ca s/p total thyroidectomy לאחרונה עברתי טיפול אבלציה ביוד רדיו אקטיבי I131 במינון 150 Mci להסרת גרורות עקב עליה ב Tg שהגיע ל 16,ומיפוי כל גופי שנעשה לפני טיפול היוד הראה גרורות בחלקים מסוימים בצוואר, טיפול אבלציה ראשון מאז הניתוח. מיפוי לאחר הטיפול ביוד הראה קליטה של יוד רק באזור הצוואר, ולא במקומות אחרים בגוף. עד הטיפול הרדיו אקטיבי מטופל באלטרוקסין 250 mg ליום. (כל השנים) אם הרגשה מצויינת. לאחר טיפול היוד הרדיו אקטיבי חזרה ל 200 mg ליום. ניסיון לחזור למינון 250 mg ליום, הראה אחרי שבועיים תוצאת TSH נמוכה 0.10 רציתי לציין שלאחר הטיפול ביוד הרדיו אקטיבי לא היו כל תופעות לוואי שהן. אני נמצא כרגע כ 3 וחצי חודשיים לאחר טיפול היוד הרדיואקטיבי. ברצוני לדעת מהו הזמן המרבי לאיזון נכון של הגוף ע"י האלטרוקסין, לאחר הפסקת אלטרוקסין ? והאם אני מזיק לגוף באיזו שהיא צורה כאשר ה TSH יורד לרמה של 0.10 כאשר ערכי הנורמה הם: 0.35 - 5.50 ( הכונה חוץ מתופאות הלוואי הקימות ). אני לא אוכל לעלות את מינון האלטרוקסין ל- 250 mg, מ- 200 mg כל עוד ה TSH לא עולה למעלה, למרות שבמינון 250 mg ההרגשה יותר טובה, אומנם לא 100%, אבל יותר אקטיבי ? אני מודע ששאלות אלו יותר מתאימות לפורום אינדוקריני, אבל לא בנמצא באתר זה. גיל : 34 תודה מראש ! פזי דוד

10/10/2001 | 22:22 | מאת: ד"ר ארז בנדט

במצבך בדר"כ השאיפה היא לשמור TSH נמוך שכן TSH=thyroid stimulating hormone מגרה את בלוטת התריס (או שאריות של גרורות שמגיבות לTSH) לשגשוג וגדילה.

מנהל פורום אף אוזן גרון