ליקוי שמיעה

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

08/10/2001 | 18:15 | מאת: ג'ימי

שלום רב, אני בן 60, עובד 12 שנה במפעל למתכות בתור מסגר, במפעל יש המון רעש של מכונות שונות, במיוחד במחלקתי. הגיע אלינו לפני כשנה רופא תעסוקתי ושלח אותי לבדיקת אוזניים, בגלל הרעש החזק, וכמו כן התלוננתי בפניו כי אני סובל משמיעה לקויה ביותר. עברתי בדיקה אודיולוגית. ממצאי הבדיקה הם כדלקמן: SPEECH AUDIOMETRY RT +MASK LT +MASK S.R.T 60 55 DISC.% 70 76 Db 45 65 SN 90 TOLER אוזן ימין: TYPE A בנורמה 0.4nl - 10 dap 9 אוזן שמאל: TYPE A בנורמה 0.7nl - 5 dap9 שאלתי היא האם מדובר בנכות, ואם כן כמה אחוזי נכות מגיעים לי? כמו כן האם יכולה להמשיך הירידה בשמיעה? בברכת חג שמח, ג'ימי

10/10/2001 | 22:17 | מאת: ד"ר ארז בנדט

א. מדובר בנכות. אינני זוכר בע"פ את האחוזים ולא אחפש בטבלאות. לצרך זה התייעץ עם רופא או הזמן חו"ד מומחה או הגש תביעה לביטוח לאומי. ב. חלק מירידת השמיעה שלך אינו דווקא עקב חשיפה לרעש (קרוב לוודאי). יש לראות את עקומות השמיעה עצמן כדי להתרשם. ג. המשך החשיפה לרעש עלול לגרום להחמרת המצב. ד. מציע לך לפנות עם הבדיקה לייעוץ אצל מומחה אאג.

מנהל פורום אף אוזן גרון