סטרפטוקוקוס A

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

11/09/2000 | 20:02 | מאת: אורנה

אובחן אצלי סטרפ A לפני שלושה ימים. התחלתי עם רפאפן V.K 500 מ"ג 4 ליום [2 בוקר-2לילה] רציתי לדעת מה זה סטרפ A? מהם הסיכונים? האם אני מחוסנת לתמיד בפני החיידק הזה כשאני מסיימת את הטיפול? בתודה

13/09/2000 | 20:13 | מאת: ד"ר אליאב גוב ארי

שלום אורנה סטרפטוקוק הוא חיידק מאד נפוץ. ישנם זנים רבים של החיידק השונים זה מזה בצורתם המורפולוגית ובתבנית החיסונית שהם מציגים לגוף האדם, וכמובן ישנו שוני בדרגת האלימות שלהם. סטרפטוקוק מקבוצה A הוא חיידק מוכר שלשמחתנו מגיב מצויין לפניצילין כדוגמאת רפאפן, הוא מאד שכיח בדלקות לוע ושקדים, וברוב המקרים איננו מסוכן או גורם לסיבוכים אם מטפלים בו נכון. מאחר שקיימים הרבה תת- סוגים של אותו החיידק, הרי שאין אפשרות להתחסן ממנו לתמיד, וגם לאחר המחלה הנוכחית קיים סיכוי להדבקות חוזרת בחיידק מאותה המשפחה, ושוב יהיה צורך בקורס אנטיביוטי מלא. בהצלחה

מנהל פורום אף אוזן גרון