סחרחורת

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

07/10/2001 | 21:22 | מאת: רינת.ג.

שלום רב! אני מודעת לנושא הסחרחורות וחיה עם זה "בשלום" משך שנים רבות. להפתעתי גיליתי שבתי בת ה -11 קמה אתמול עם סחרחורת בבוקר. במשך היום לא חשה מאומה (לא הקאות ולא בחילות, רק היתה מבוהלת). למחרת חזרה התופעה על עצמה,אך בעוצמה פחותה. כמו כן, כאשר הניעה את הראש מצד לצד (היא מניעה את הראש לאט ואז כאשר היא מגיעה לנקודה מסויימת היא חשה בסחרחורת) כאשר שכבה במיטה. (זהי תופעה שמוכרת לי היטב ואני חיה עמה שנים רבות ונערכת בהתאם). נכנסתי ללחץ מן התופעה, משום שלא האמנתי שגם בגיל כזה יכולה לקרות תופעה כזאת. האם נראית לך התופעה חריגה? מה עלי לעשות, האם ללכת לבדיקת שמיעה על מנת לשלול בעיות אחרות?האם ללכת לנוירולוג או לרופא עיניים? ממה נראה לך שהתופעה נובעת? האם זה תורשתי?האם זה נראה מסוכן? תודה על תשובתך . ממני, רינת ג. המודאגת.

10/10/2001 | 21:57 | מאת: ד"ר ארז בנדט

מציע לפנות לבדיקת אאג שמתמחה בסחרחורת. קרוב לוודאי שלא מדובר בבעיה תורשתית. ייתכן וירוס, או סחרחורת תנוחתית או מספר אבחנות מבדילות אחרות.

מנהל פורום אף אוזן גרון