סתימה באוזן

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

07/10/2001 | 13:52 | מאת: משה

שלום רב בעקבות התקררות בסינוסיטיז והנזלת החמורה שהיתה לי וגם כעת יש לי ליחה בגרון (הנזלת החריפה נמשכה כשבוע) בתום כשבוע ממועד תחילת ההתקררות חלה אצלי ירידה רצינית בשמיעה ומאז אני מרגיש מעין פקק באוזן. מזה כחמישה ימים אני מטופל האוגמטין -לא ניראה שזה עוזר. שאלתי:מהו הטיפול הרצוי לשיחרור ה"פקק" -האם זוהי דלקת? כמה זמן אני אמור לקחת את האנטיביוטיקה? אולי טיפות כלשהן-זה טיפול יעיל יותר האם אין טיפול יעיל יותר-למשל שאיבת המוגלה/דלקת ע"י החדרת צינורית תוך כדי עשיית חור קטן בעור התוף? אני עובד עצות לאור זה ששמיעתי ממש לא כפי שהייתה לפני רק כשבוע אודה מאוד לתשובתך

07/10/2001 | 21:05 | מאת: ד"ר ארז בנדט

הסבירות היא שמדובר בנוזלים (מעין "נזלת") באוזן תיכונה מאחורי עור התוף. במקרה זה נוגדי גדש (כגון סינופד וטיפות אף), לעיסת מסטיק ופמפום/ניפוח האזן עשויים לסייע. אך כמובן אין לדעת ללא בדיקה. ייתכן צרוף מקרים ויש לך דווקא פקק שעווה או פגיעה באוזן פנימית. לכל אבחנה הטיפול שלה.

מנהל פורום אף אוזן גרון