חלקי האוזן

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

05/10/2001 | 15:39 | מאת: טל

שלום, שמי טל ואני עורך עבודה מסויימת שחלק ממנהה צריך להיות מוקדש לאוזן וחלקיה. ניסיתי שעות בחיפושים בכל מנוע חיפוש אפשרי, והגעתי לאתר זה. אני מעוניין ליצור רישום ובו חלקי האוזן מפורטים בשמם ותפקידם. האם אוכל לקבל כאן עזרה או/ו קישורים לאתרים שיש בהם מידע מסוג זה? בתודה, טל. נ.ב. בבקשה אל תציעו את OZNAIM.CO.IL כי אתר זה בבנייה.

06/10/2001 | 18:50 | מאת: ד"ר ארז בנדט

האוזן מתחלקת לאוזן חיצונית, אוזן תיכונה ואוזן פנימית. לכל חלק יש תפקיד חשוב בשמיעה. האוזן החיצונית שמורכבת מאפרכסת ותעלת השמע מובילה את גלי הקול פנימה. האוזן התיכונה מורכבת מעור תוף ומחלל אויר שבתוכו 3 עצמות שמע קטנטנות (פטיש, סדן וארכובה). היא מתפקדת כמגבר שמוביל את גלי הקול שנישאים באויר אל תוך נוזלי האוזן הפנימית. האוזן הפנימית בנויה כשבלול בתוך עצמות הגלגלת ומכילה נוזל. גלי הקול (שהועברו ע"י אוזן חיצונית ותיכונה לאוזן הפנימית) מניעים את הנוזל. תנועת הנוזל מגרה את התאים שבאוזן הפנימית ואלו יוצרים זרם חשמלי שמובל ע"י עצב השמיעה. עצב השמיעה מוליך את הגירויים למוח ושם הם מעובדים לצלילים ומילים שאנו מבינים את משמעותם. נסה אנציקלופדיה לרפואת המשפחה, אטלס אנטומי בספריה וכו. כתובות שניתן להתחיל מהן: www.ent.org www.bcm.tcm.edu/oto/others.html

07/10/2001 | 22:29 | מאת: טל

תודה רבה לך, ד"ר בנדט! עזרת לי מאוד ואפילו גרמת לי להתעניין יותר בתחום האוזניים, אני מודה לך על עזרתך הרבה בעבודתי, ואשמח לשוב לשאול שאלות בפורום זה. בתודה והוקרה, טל

מנהל פורום אף אוזן גרון