סקרלטינה

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

30/09/2001 | 22:27 | מאת: מירב

שלום בתי בת ה-4 חלתה בסקרלטינה לפני כחודשיים, קבלה אנטיביוטיקה, ועכשיו חלתה בזה שוב. יש לציין שבסביבתינו לא היה אף ילד או מבוגר חולים בזה. שאלתי היא: מהיכן זה מגיע ולמה זה חזר? זה יכול להגיע ממשחק עם חיות מחמד? והאם זה חכם לתת שוב את אותה התרופה בדיוק? אשמח לקבל תשובות ממישהו הרופא לא נתן לי שום תשובה.

01/10/2001 | 18:18 | מאת: ד"ר ארז בנדט

סקרלטינה = שנית. המחלה נגרמת ע"י חיידק הסטרפטוקוקוס (ולפיכך פניצילין היא תרופת הבחירה). לרוב מתלווה לדלקת שקדים (אנגינה) וההדבקה היא מילד/מבוגר אחר שחולים באנגינה. לפעמים מכלבים.

01/10/2001 | 18:45 | מאת: עוד שאלה קטנה בנושא

מכיוון שלא היה בסביבה אף אדם שחולה בזה, ואין לנו כלב רק חתולים אני שואלת האם יכול להיות שהילדה או אחד מאיתנו נושא את החיידק ואז הוא מתפרץ ? שמעתי שיש דבר כזה אבל זה לא כ"כ ברור לי. למעשה כשהגעתי איתה לרופא והתבצע משטח הגרון כבר לא היתה פריחה, הגרון לא כאב , לא היה חום והילדה הרגישה טוב. יכול להיות שהיא התגברה על זה לבד. אבל בכל זאת נמצא חיידק. ואם זה ככה מה עושים כדי שלא יחזור שוב?

מנהל פורום אף אוזן גרון