הדבקויות

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

30/09/2001 | 09:58 | מאת: מיטל

שלום, אני בת 22 עברתי שני ניתוחים פלסטיים באפי. אחד בגיל 15 והשני בגיל 16- תיקון.אחד בשיטה הסגורה והשני בפתוחה. כתוצאה מניתוחים אלו נוצרו לי הדבקויות וכבר מגיל 15 היכולת שלי לנשום דרך האף מוגבלת מאוד, אני סובלת מסינוסיטיס כרוני- תמידי.האף תמיד סתום. בלילה במשך השינה אני נושמת דרך הפה. שאלתי היא כזאת, במשך שנתים אני סובלת מבעיות עור קשות. אקזמה של העור, העור של הלחיים ולעיתים גם האף אדומומיים, העור מאוד יבש, ואני גם סובלת באזורים שונים.רופא עור אינו יודע וזורק לי שמות של מחלות עור כמו סבוריאה ורוזציאה, מאוד לא עקבי. אולי בעיות העור אינו קשורות אחת לשניה. הבעיה העיקרית היא האדמומיות התכופה בלחיים שלעיתים מלווה בהרחבת כלי דם והסמקה)הלחיים ממש לוהטות( לפני כמה ימים פניתי לרופא אף אוזן גרון בעניין הסינוסיטיס. הוא אמר שהוא שמע מעט אמנם על קשר בין ההדבקויות הקושי לנשום לבין תופעת ההסמקה. האם יש לך מידע בנושא,מחקר/נסיוני? אני מעדיפה להימנע מניתוח.אבל אם אני אדע שיש קשר ישיר לבעיות עור אני בודאי אבצע את הניתוח. תודה מראש.

01/10/2001 | 18:07 | מאת: ד"ר ארז בנדט

לא ידוע לי על קשר שכזה. מצד שני אם הקושי בנשימה כה ניכר - מדוע לא לבצע ניתוח פנימי שאמור להיות לא מסובך?

מנהל פורום אף אוזן גרון