בלוטת הלימפה - מהי?

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

18/09/2001 | 18:09 | מאת: משה

אני מבקש לדעת מהי בלוטת הלימפה ומה תפקידה בגוף? אני בן 50 ולפני ימים אחדים התגלתה אצלי נפיחות בבלוטה זו - באיזור השמאלי של הגרון, כתוצאה מכאבים עזים בעת הבליעה. נשלחתי לעשות בדיקות דם שאת תוצאותיהן אקבל רק לאחר החגים. הכאבים פחתו משמעותית לאחר נטילת אנטיביוטיקה וכדורים להורדת הנפיחות. כך בינתיים. מהם הסיכויים, בגילי, לסיבוך מן העניין?

19/09/2001 | 19:08 | מאת: ד"ר ארז בנדט

בכל גופנו פזורות בלוטות לימפה רבות, גם בצוואר. אלו בלוטות/קשרי לימפה שמכילים תאים השייכים למערכת החיסון. כאשר יש זיהום במקום מסוים בגוף, אותו איזור מתנקז דרך כלי הלימפה אל ה"שוער" - אותו קשר לימפה שנמצא בדרכו. כאן מתגייסים לפעולה תאי מערכת החיסון במטרה "להלחם" בזיהום. משנית לכך הם מתרבים והבלוטה תופחת. לפעמים גם גידול מסוים עלול "להתנקז" לקשר הלימפה = לשלוח גרורות לקשרי הלימפה האיזוריים. אתה יכול להעמיק את הבנתך באנציקלופדיה רפואית "עממית".

מנהל פורום אף אוזן גרון