גודש כרוני של ריריות האף

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

09/09/2000 | 05:36 | מאת: שגיא

שלום רב: אני סובל זה תקופה ארוכה מהצטננויות חוזרות ונשנות המלוות בעיטושים ובנזילה מימית מהאף - תופעה שאינה תלויה בעונה מסויימת. אציין כי החשפות לרוח פרצים או ירידת טמפטורה גורמות להתפרצות כמעט מיידית של התקף. כמו כן אני סובל באופן כרוני זה שנים מספר מגודש קבוע באף ומאובדן חוש הריח. שאלותי הן: האם יש סיכוי שאוכל אי פעם להריח שוב או שיתכן מצב בו התנוון חוש הריח ולא יתפקד שוב ? האם יש טיפול תרופתי נגד רגישות לקור/רוח פרצים וכדומה ? תודה.

09/09/2000 | 08:45 | מאת: אסתי-קינייסולוגית

לשגיא אני מציעה לך לעבור טיפול קינייסולוגי שיאבחן את הגורמים למצב, וינטרל אותם. שווה לנסות. כל-טוב אסתי

13/09/2000 | 19:13 | מאת: ד"ר אליאב גוב ארי

שלום שגיא אין תרופה נגד רוח פרצים, פשוט כדאי להמנע מחשיפה לרוח שכזו. נזלת וגודש באף בשינויי טמפרטורה קיצוניים הינם תגובה פיסיולוגית ידועה, והיא מוקצנת במצבים של אלרגיה או הצטננות דומה שמה שאתה מתאר הוא אלרגיה- ולכך ישנם פתרונות כמו משאפים ותרופות נוספות. כדאי לפנות לרופא א.א.גרון, אני בטוח שיהיה אפשר לשפר את איכות חייך לפחות חלקית בהצלחה

13/09/2000 | 19:15 | מאת: ד"ר אליאב גוב ארי

המשך בעננין חוש הריח, אף סתום וגדוש מן הסתם לא מסוגל להריח, כנראה שזו גם הסיבה שאינך יכול להריח, שוב ,אני ממליץ לפנות לטיפןל מקצועי אצל א.א.גרון, נראה לי שברגע שהאף "יפתח" חוש הריח ישתפר. בהצלחה

18/05/2001 | 09:02 | מאת: שני אלחרר

מזה סטרואידים,כרומוגליקט,נדוקרומיל אני לומד בבית-ספר אז אנא תחזיר לי תשובה מהר

19/09/2000 | 14:07 | מאת: דנה בורשטיין

שגיא שלום, בהמשך לפנייתך, ברצוני להוסיף ולנסות לעזור מנסיוני שלי: נראה שהינך סובל מבעיית "אף סתום" כתוצאה מגדילה כרונית של קונכיות/רריות האף. שימוש קבוע בטיפות אף, (לכיווץ קונכיות האף) עלול לגרום לתופעות לוואי כגון איבוד חוש הריח. אינני יכולה לקבוע באם המצב הפיך אך אמליץ לך לבחון את אפשרות טיפול ה'סומנופלסט' אשר הוכח כיעיל ביותר בפתרון בעיית האף הסתום. פרטים נוספים תוכל למצוא באתר של חברת סומנוס קליניק: www.somnus.co.il. אשמח לענות לשאלות נוספות.

מנהל פורום אף אוזן גרון