פצעים בלשון

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

13/09/2001 | 21:28 | מאת: אבי

בזמן האחרון מופיעים לי פצעים בלשון עם מוגלה ואודם ומסביב ללשון כאילו " שידכו " לי את הלשון... רופא אמר שאלו כיבים ונתן לי ג'ל לאילחוש הלשון ( בסגנון של טי ג'ל - מד ג'ל) השבוע הייתי חולה והפצעים הופיעו לי עוד פעם וכבר שבוע שזה לא עובר אני בקושי מדברת. מה זה יכול להיות? יש טיפול לזה?

15/09/2001 | 21:34 | מאת: ד"ר ארז בנדט

נקרא אפטות. אם זו תופעה חדשה יש מקום לבירור של מחלה אוטואימונית (נוגדנים עצמיים שהגוף מייצר), פטרת לשון (יש להתקין משטח לשון) או חסר ויטמינים/ברזל (בדיקות דם). להקלה והחשת ההחלמה - ORACORT E או תכשירים מצמחי מרפא כגון SOS BUCAL או אחרים.

מנהל פורום אף אוזן גרון