שמיעה

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

11/09/2001 | 12:32 | מאת: ישראל

א.הנני לקוי שמיעה , כנראה מסיבות של פגיעה או היחלשות העצב. ב.אני משתמש במכשיר שמיעה באופן סלקטיבי (הרצאות , עבודה וכ"ו) מגיל 25 (הנני בן 49 ). ג.אינני חש בירידה בשמיעה לאורך זמן , ולאחר שלמדתי ליבש את האוזן מנוזלים מדי יום (" ניקוז לא חודרני") יש לי תחושה ,סוביקטיבית , ששמיעתי הוטבה במקצת . ד. שאלותי : האם ג.יתכן או שזו אשלייה ? ;וכן , האם ניתן "לתקן" שמיעה על ידי תירגול? ; ולבסוף - היש תקווה מצד המדע ? בברכה ,

15/09/2001 | 21:28 | מאת: ד"ר ארז בנדט

אין כיום דרך לשפר שמיעה עצבית. ייתכן שתרגול, קריאת שפתיים, ריכוז והסקה של הנשמע מתוך הקשרי הסיטואציה/חלקי משפט משפרים את ביצועיך. בעניין הייבוש - אם חודרים מים לאזניך במקלחת, הרי שייבושן עשוי לשפר במקצת.

מנהל פורום אף אוזן גרון