דלקות גרון

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

11/09/2001 | 15:26 | מאת: שרית

כיצד ניתן לטפל בדלקת גרון (סטרפטוקוקים) ללא אנטיביוטיקה ? האם מזיק לא לקחת אנטיביוטיקה כאשר מופיעה דלקת?

15/09/2001 | 21:24 | מאת: ד"ר ארז בנדט

במקרים רבים מערכת החיסון של הגוף תתמודד עם הדלקת והחולה יבריא. !!למרות זאת יש לטפל באנטיביוטיקה משום שבאחוז משמעותי עלולים להתפתח סיבוכים - הן מקומיים (אבצס, התפשטות זיהום בצוואר ובכלי הדם) והן תגובות לזיהום סטרפטוקוקאלי באברים מרוחקים וחיוניים: פרקים (קדחת שגרון), לב, כליות, מוח, שנית. לפני עידן הפניצילין זיהום בסטרפטוקוקים היה הסיבה המובילה לאי ספיקת כליות, מחלות פרקים ומחלות של מסתמי הלב. ילדים נפטרו משנית (סקרלטינה).

מנהל פורום אף אוזן גרון