בדיקת סי. טי

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

10/09/2001 | 19:23 | מאת: יוסי

בבדיקת סיטי שביצעתי התגלו הממצאים הבאים בבלוטת הפרוטיס: נגעים איזודנסים בקוטב תחתון של פרוטיס שמאלי. מהם אותם נגעים, האם מדובר בגידול ממאיר? תודה מראש

15/09/2001 | 21:17 | מאת: ד"ר ארז בנדט

אינני יכול לדעת ללא בדיקה. איזודנסי = בעל אותה צפיפות כמו הרקמה. לא ציסטה. יש להתרשם בהקשר של הבדיקה הגופנית וספור המחלה. ייתכן גוש גידולי (בפרוטיד רובם שפירים) או קשר לימפה בתוך הבלוטה. השלב הבא מן הסתם יהיה ביופסיה ע"י מחט עדינה (FNA) או המלצה לניתוח - כל זאת כאמור בהקשר לקליניקה שלך.

מנהל פורום אף אוזן גרון