מחלה אוטואימונית

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

10/09/2001 | 00:22 | מאת: דליה

ד"ר נכבד, מזה שלוש שנים אני סובלת מירידה הדרגתית בשמיעה וביכולת הבנת מילים המלווה בטיניטוס. בדיקות דם הראו על פעילות יתר של בלוטות הלימפה וכן ANA חיובי. טופלתי פעמיים בפרדניזון, בהתחלה הייתה תגובה טובה לפי הקריטריונים שקבעו הרופאים, אולם כאשר דולל המינון כתוצאה מתופעות לוואי השמיעה החמירה עוד יותר וכך הרעשים. ניסיתי את הפרדניזון גם בשילוב עם מטוטרקסט, ללא הועיל. על כן שאלותיי: 1. האם יש טיפול אחר שאפשרי ועוד לא ניסיתי? 2. כמו כן, שמעתי כי בארה"ב משתמשים בתרופות ביולוגיות חדשות והן עוזרות למי שלא הגיבו בצורה מספקת לפרדניזון. האם הד"ר הנכבד יוכל להאיר את עיניי בנושא? 3. האם גם במחלה אוטואימונית של אוזניים פנימיות יש צורך להקפיד להימנע ממזונות מסוימים כפי שהמלצת לגבי מחלת מנייר כאן בפורום? תודה רבה מראש על תגובתך. דליה

10/09/2001 | 18:28 | מאת: David

לדליה היקרה, אין בדיקה היכולה להוכיח אם מחלה באוזן הפנימית היא אוטואימונית. אולם, לגמרי במקרה, פורסמו לאחרונה שני מחקרים בירחון בנושא אוטולוגיה כי אכן נמצא בדיקה שכזו הנקראת 58-kDa. לגבי התרופות הביולוגיות, נצא כי יש להתחיל במינון גבוה של סטרואידים, לקחת תרופה הנקראת "אנברל", להוריד את הסטרואידים ובמקומם להמשיך בתרופה מדכאת חיסון בשם "ערבה". לאחר מעקב של 10 חודשים דווח על 100% הצלחה בשיפור בשמיעה והקטנת הטיניטוס (אמנם, לא היה כך, אם פציינטים שסבלו מסחרחורות או ורטיגו)

מנהל פורום אף אוזן גרון