FNA בלוטת התריס

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

09/09/2001 | 09:20 | מאת: מיכל

שלום דר' בנדט, רציתי לשאול מספר שאלות לגבי ניקור בלוטת התריס: 1. מי מבצע את הבדיקה? רופא א.א.ג. אנדוקרינולוג או כירורג? 2. כמה זמן אורכת הבדיקה? 3. האם מרדימים הרדמה מקומית את מקום הדקירה? 4. אחרי כמה זמן מקבלים את תוצאות הביופסיה? 5. עד כמה בדיקה זו מדוייקת? 6. האם זו בדיקה מאד כואבת? אני פחדנית איומה! בברכה, מיכל

09/09/2001 | 22:21 | מאת: ד"ר ארז בנדט

1. תלוי בהכשרה. ייתכן כל אחד מהנ"ל וייתכן ותופני לציטולוג שמבצע את הבדיקה וגם מפענח את התוצאה. 2. דקה עד שתיים. 3. אפשר עם הרדמה מקומית ואפשר ללא. 4. ימים עד כשבועיים. 5. תלוי במיומנות הציטולוג, בדיוק של מיקום הדיקור. בכל מקרה יש לזכור שדוגמים רק את נקודת הדיקור. בהכללה שיעור מהימנות הבדיקה סביב 90%. 6. כמו בדיקת דם.

10/09/2001 | 19:32 | מאת: מיכל

לדר' בנדט תודה!

09/09/2001 | 23:46 | מאת: ורד

למיכל אני עברתי בערך לפני חודש את הבדיקה ( ב 3 מקומות כי היו לי גרורות...),והיא לא כל כך כואבת ,זה לא נעים אבל לא כל כך נורא.המקום שהכי פחות כאב לי זה שניקרו את הבלוטה . מקווה שתקבלי תשובה שלילית...(שלילי-כמובן שהכוונה שזה לא גידול ממאיר)

10/09/2001 | 20:55 | מאת: מיכל

שלום ורד, אני מודה לך על תשובתך. האם ניקרו לך גם את בלוטות הלימפה? אצלי מצאו גוש מסויד שגודלו 9 מ"מ, ובלוטות לימפה זעירות. אני מאד חוששת מתוצאות הבדיקה .

מנהל פורום אף אוזן גרון