דלקות גרון חוזרות

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

09/09/2001 | 08:40 | מאת: רונית

מזה כ- 4 חודשים אני סובלת מדלקות גרון עם חיידק הסטרפטקוקוס. אני מקבלת כל פעם אנטיביוטיקה למשך 10 ימים ולאחר מכן הדלקת חורת. לפני כשבוע סיימתי טיפול של חודש באנטיביוטיקה רפאפן פעם ביום , ולפי משטח גרון נתגלה שוב החיידק. בזמן המחלה אין לי חום אבל יש לי הרבה ליחה ,כאבי גרון חזקים מדי פעם וכן התייבשות של הגרון בלילה. לאחר כל כך הרבה אנטיביוטיקה מה אפשר לעשות? שאלה נוספת - יש לי 3 ילדים בבית שמתנהגים רגיל . אין להם חום ולדעתי אוכלים בסדר. האם יש אפשרות שהדבקתי אותם או שאני יכולה להדביק אותם? הם שותים ואוכלים לפעמים מאותום צלחות וכוסות שאני משתמשת. האם כדאי לבצע להם משטח למרות שהם מתנהגים בצורה רגילה?

09/09/2001 | 22:18 | מאת: ד"ר ארז בנדט

רצוי לבצע משטח גרון בו זמנית לכל המשפחה. ייתכן שמישהו נשא של החיידק ללא שום תסמינים והוא מקור ההדבקה. במקרה שכזה יש לטפל גם בנשא ולוודא במשטח חוזר בתום הטיפול שאכן איננו עדיין נשא.

מנהל פורום אף אוזן גרון