ניתוח לכריתת בלוטת התריס

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

08/09/2001 | 18:25 | מאת: ikipu

רציתי לדעת יותר על הסיכונים הכרוכים בניתוח עצמו, במיוחד לאור העובדה שמדובר בניתוח חוזר, לאחר כריתה חלקית לפני 9 שנים. ושאלה נוספת,האם אפשרי כי מקורו של מוקד מסוייד בבלוטה, יכול לנבוע במקור מהניתוח שבוצע לפני 9 שנים. מה יכולות להיות הסיבות הפתולוגיות האחרות? תודה על כל הבהרה! איקיפו

09/09/2001 | 22:15 | מאת: ד"ר ארז בנדט

אותם סיכונים שצוינו בפניך בניתוח הראשון אך בשכיחות גבוהה יותר (פגיעה עצבית שתגרור שיתוק של מיתר קול, פגיעה בבלוטות יותרת התריס והזדקקות לנטילת סידן - לעיתים לכל החיים, השלמת כריתה מלאה של הבלוטה שתחייב נטילת הורמון תריס לכל החיים ועוד). לגבי ההסתיידות - ייתכן עקב הניתוח הקודם אך אם בתוך רקמת הבלוטה שנשארה ולא בצלקת - אומר דרשני.

מנהל פורום אף אוזן גרון