כולסטאטומה

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

07/09/2001 | 12:30 | מאת: דורית

בני עבר בחודש מרץ ניתוח רדיקלי של מסטאוקדטומי. לפני כשלושה ימים החלה נזילה של מהאוזן של מוגלה ודם. הגענו לביה"ח ושם אמרו שנוצר זיהום ונתנו אוגמנטין וטיפות. שמרתי על האוזן חצי שנה מכל משמר. מהרגע שהילד החל ללכת לבית הספר נוצר הזיהום. האם יש דרך לאטום את האוזן במהלך הלימודים? (חול, מים מהקולר וכו). הוא ילד שובב ומוגדר כהיפר אקטיבי. מה עלי לעשות?

09/09/2001 | 22:07 | מאת: ד"ר ארז בנדט

ניתן לעשות אטם לפי מידת האוזן במכון שמוכר מכשירי שמיעה.

10/09/2001 | 19:29 | מאת: מירי

שלום שמי מירי ואני בת 27 נשואה + ילדה בילדותי סבלתי מכולסטאטומה וכתוצאה מכך עברתי 8 ניתוחים באוזניים בתווך גילאים של 4 שנים ועד גיל 13 לערך. באחד הניתוחים שעברתי הוציאו לי באוזן ימין את עצמות השמע מפני שהגידול גדל כל כך שלא היתה ברירה, באוזן שמאל נפגעה השמיעה גם כן לכן אני משתמשת במכשיר שמיעה. 1. הבת שלי בת 4 כיום, האם יש לה סיכוי גדול יותר לקבל את המחלה? 2. במידה ויש סיכוי אפילו קלוש האם יש דרכים למנוע את המחלה כמה שיותר מוקדם? 3. אני רוצה מידע על המחלה עצמה תודה מראש מירי נ.ב הייתי רוצה תשובה במהירות המירבית אם אפשר תודה

15/09/2001 | 19:41 | מאת: ד"ר ארז בנדט

כולסטאטומה אינה מחלה תורשתית. מעקב שגרתי של הבת אצל רופא אאג יאתר בעיות במידה וישנן. לגבי מידע - אנא השתמשי במנוע החיפוש של הפורום.

מנהל פורום אף אוזן גרון