כאבים באוזניים

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

06/09/2001 | 23:23 | מאת: ליאת@

מזה כמה שנים אני חשה כאבים עזים בתוך האוזן, אך לא כל הזמן בעיקר כאשר יש רוח קרה או כאשר קר בכלל וכאשר אני מרטיבה את האוזניים ( אפילו כשאני מתקלחת). הכאבים לעיתים עזים עד כדי כאבים כאשר אני פותחת וסוגרת את הלסת. כאשר הלכתי לרופא הוא אינו מצא שום דבר חריג . האם יש איזו בדיקה מיוחדת שאפשר לעבור על מנת לאתר את הבעייה?

09/09/2001 | 21:59 | מאת: ד"ר ארז בנדט

אם אין ממצא בבדיקת מומחה אאג סביר שבדיקות עזר לא יסייעו. ייתכן שמדובר ברגישות של פרק הלסת (שצמוד לאוזן). במקרים אלו כדאי, בתקופות של כאבים, להמנע מלעיסת מסטיק ומאכלים קשים, לחמם את אזור הפרק. אם לא עוזר - פני לבדיקה חוזרת ע"י אאג או פהולסת. לעיתים טיפולים מסויימים למפרק שניתנים בפיזיותרפיה עשויים לעזור.

מנהל פורום אף אוזן גרון