basal cells of sarcinoma on the nose

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

05/09/2001 | 17:59 | מאת: אפי

לפני כחמש שנים הופיע פצע באף שדמם .זה לא מצא חן בעיני הרופא והחליט לנתח . לאחר נתוח בשיטת moose באף שבו לא נתגלו תאים סרטניים הופיע לפני כחודשיים שוב פצע שלא התרפא במשך כחודש .כתוצאה מזה פנה הפציאנט שוב לרופא והוא חתך את הפצע ושלח לבדיקה בה נמצאו basal cells of carcinomaבינתים הפצע נעלם כאילו האף הבריא לחלוטין .האם יש מקום לנתוח moose נוסף למרות שלא נראים שום סימנים פטולוגיים כלפי חוץ?או שמא מותר לחכות שיופיע שוב פצע?.

09/09/2001 | 21:53 | מאת: ד"ר ארז בנדט

יש לברר עם המנתח כיצד בוצעו הבדיקות הפתולוגיות של הרקמה שנכרתה והאם שולי הכריתה חפשיים מגידול. במידה ולא - יש לבצע כריתה חוזרת של אזור הצלקת בשיטת MOHS

מנהל פורום אף אוזן גרון