הנרות הללו שאנו מדליקים - נרות הופי לאוזניים

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

31/10/1999 | 23:06 | מאת: יואל שניאור - נטרופת

שלום! נרות הופי הינם נרות חלולים העשויים כותנה המצופים בדונג דבורים או פרפין עם שמנים ארומטיים והם משמשים לבעיות א.א.ג. כגון: דלקות, נוזלים, סינוסיטיס, אלרגיות, ירידה בשמיעה ועוד... מדליקים את הנר ומחדירים לתעלת השמע עד שהנר כמעט מגיע לסופו, כתוצאה מהווקאום שנוצר נמשך כל הג'יפה מהאוזן ורואים על דפנות הנר את הליכלוך. מרגישים מייד הקלה, הטיפול אינו כואב ונשמך כ- 30 דק' לערך. חוויה נעימה עם בוכריה בפה והקלה מיידית. (השאירו שם וטלפון בדואר האלקטרוני. מוזמנים להתנסות ולחוות!!

13/11/1999 | 13:19 | מאת: דר' שלמה ו' מאיר

ליואל שניאור שלום, "נרות האוזנים" שאתה כותב עליהם, היו בשימוש במצרים העתיקה. ידוע לנו שהמצרים עשו אותם מסוף ודונג, והם שימשו לטהרת הגוף והנפש לפני פולחן דתי. כנראה שהנרות היו בשימוש גם בהודו, סין, טיבט ובתרבות האצטקית לשם אותה המטרה. איני חושב שיש עוד מקום להשתמש בנרות לניקוי תעלת השמע החיצונית מדונג (פקקים), הפרשות וכד'. הטפול באוזן מחייב בכל מקרה בדיקה של תעלת השמע החיצונית לפני כל פעולה, כדי לקבוע אבחנה וכמו כן אחרי הפעולה, על מנת לבדוק אם תעלת השמע נקיה לחלוטין ולאשור האבחנה. חוששני שאלה המשתמשים בנרות לסילוק דונג (פקקים) מהאוזנים, אינם מיומנים לבדוק אוזן כהלכה. יתרה מזו, למי יש רצון וזמן להתמסר לטפול שאורך כשלושים דקות, שעה שניתן להשיג אותה המטרה תוך דקות ספורות בשטיפת אוזן רגילה וללא אש פתוחה ליד הראש והשערות. לא יהיה קל לשכנע ילד לשכב בשקט כחצי שעה עם נר דולק באוזנו. לא כל דבר שהיה מקובל לפני אלפי שנים מתאים לסטנדרד של ימינו. אין רופא שהיה מסכים להשתמש היום במכשור רפואי שנחשב להולם וסטנדרדי לפני 40 - 50 שנה לאור פתוח טכנולוגי שהתרחש מאז. על השימוש בנרות האוזנים בסינוסיטיס ומחלות אלרגיות טרם שמעתי. הדבר מעניין מההיבט ההיסטורי.

14/11/1999 | 22:37 | מאת: יואל שניאור - נטרופת

שלום רב! 1. אני שמח שמצאת לנכון להגיב על ההודעה וכך לתת את חוות דעתך בנידון!!! 2. אני מסכים איתך בענין הבדיקה בתעלת האוזן ונכון שלא כל אחד מסוגל לבצע זאת, עם זאת, כמי שלמד 4 שנים רפואה משלימה כולל רפואה מערבית ולמד בדיקות פיזיולוגיות שונות וקיבל אימון בענין ומסוגל לראות דרך המכשיר את המבנה וכד - יעשה כך. 3. זמן הטיפול הינו כחצי שעה הכולל את 2 האוזניים ותישאול ואפילו מקבל עיסוי ראש-פנים וסוכריה למציצה בכדי לסייע בניקוז בזמן הטיפול עם הנרות. 4. אומנם קיים פחד אך הינו מתפוגג לאחר מספר שנית ובענין זה יש לגרוס מהי הגישה של המטופל לטיפולים ולגישה לילדים בפרט ולטיפול מסוג זה באופן פרטני. אין בעיה עם האש היות ויש בד חסין אש או נייר כסף שמניחים ואין ספק שצריך לשמור על הבטיחות. לי אישית יוצא לעבוד עם ילדים ובנתיים הכל עובד מצויין. 5. אם הנושא מעניין אותך תוכל לפנות לבית מקרחת עמבר ברח' אבא הלל 30 ר"ג ולברר פרטים ואני אישית אשמח לשתף איתך פעולה במידה ותהיה מעונין לחקור את הענין כמחקר קליני. וכמובן לא נשכח שפונקציה של זמן אינה עומדת בגישה ההוליסטית ז"א לא עובדים כסרט נע!! 6. אל נשכח שמעבר לטיפול ישנם אלמנטים נוספים המשפיעים על התהליך הריפוי אם בהיבט הפיזי - שינוי תזונה וחיזוק מע' חיסון ואם בהיבט הנפשי (לא רוצה לשמוע משהו או תשומת לב מההורים לחולי או התעלמות וכו') וטיפול בתמציות הומאופטיות, או בתמציות פרחי באך וכד'. ובסופו של דבר העיקר הבריאות!!!

06/12/1999 | 21:14 | מאת: ZAFRANI OFER

אבקש לדעת האם יש פתרון / טיפול שיכול למנוע ניתוח צינוריות לביתי ילדתי כיום בת 5 ולפני שנתיים עברה ניתוח כריתת שקד שלישי וצינוריות ללא הצלחה אחרי שבוע יצאו הצינוריות כיום היא מועמדת לעבור עוד פעם ניתוח דבר שאנחנו מנסים לדחות זאת במידה ויש טיפול אחר שיכול לעזור לה . אודה לך על עזרתך ולתשובתך לאי מייל או ל 052356519 עפר תודה

09/02/2002 | 21:25 | מאת: חגית

אנוכי ניסיתי זאת על בני ואתה בטח קורא את תגובות הרופאים השוללות זאת באופן מוחלט בתואנה שזה מסוכן- מה תוכל לאמר לנו על כך?

מנהל פורום אף אוזן גרון