חרשות פתאומית - המשך

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

05/09/2001 | 00:13 | מאת: שרון

שלום ד"ר בנדט, בעקבות המלצותיך פניתי לרופא א.א.ג והופניתי לבדיקת BERA נוירולוגי. ממצאי הבדיקה היו כדלקמן: "בתגובה לגירוי נקישה בכל אוזן בנפרד, בעוצמה של 75 DBHL , בשני הצדדים זוהו גלים בחביונות ובזמני הולכה מרכזית תקינים ( בגל 5 ב +C בגבול עליון של נורמה). הגברת קצב גירוי לא שינתה ממצאים מעבר לנורמה. אין עדות להאטה בהולכה העצבית בעצב השמע בגזע המח. לסיכום הבדיקה תקינה." אציין כי בשבוע האחרון לפחות פעמיים הרגשתי צפצוף חולף באוזן ימין (כאשר הבעיה העיקרית היתה באוזן שמאל בעבר). בביקור נוסף אצל רופא א.א.ג הוצגו התוצאות והסיפור החדש של הצפצוף החולף והוא המליץ לעשות מעקב שמיעה ו BERA כל חצי שנה או אם אני לחוץ מידי מהמצב לעשות MRI תעלות שמע עם גדוליניו . שאלותי הן: 1. האם יש הצדקה לחשש שלי מאחר ויש לעיתים צפצוף חולף שנעלם לאחר 3 שניות וללכת לבדיקת MRI? 2. מה זה "תעלות שמע עם גדוליניו" ? 3. האם בדיקת MRI מזיקה במשהו או מסוכנת ? תודה מראש שרון

06/09/2001 | 07:59 | מאת: ד"ר ארז בנדט

MRI היא הבדיקה האולטימטיבית לשלילת גידול שלוחץ על עצבי השמע (בתעלות שמע פנימיות). גדוליניום הוא חומר ניגוד. הבדיקה אינה כואבת ואינה מסוכנת (אלא אם מושתל בגוף "פלטינה" או קוצב). חלק מהנבדקים סובלים מקלאוסטרופוביה (פחד ממקומות סגורים) בתוך תא הבדיקה.

מנהל פורום אף אוזן גרון