טיפול באוגמנטין

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

04/09/2001 | 11:44 | מאת: גילית

שלום רב אני אם לתאומים בן ובת בני שנה וחודשייםהסובלים מדלקות אוזניים חוזרות ונישנות כתוצאה מנוזלים באוזניים קיבלו בעבר טיפול ברספרים שלא הניב פרי בעקבות ביקור אצל מומחה הוחלט על שינוי בטיפול ,כרגע מקבלים אוגמנטין על בסיס יומי 5CC ביום למשך 30 יוםוהומלץ כי במידה ולא יעזור יש לבצע ניתוח "כפתורים" שאלות: 1. האם יש צורך לענות את הילדים עם אנטיביוטיקה שהרי אנטיביוטיקה תחסל אולי חיידקים ולא תפתור את בעית הנוזלים? 2. האם הניתוח מסובך?והאם חל שיפור ישירות לאחר הניתוח? תודה מראש על תשומת הלב אמא שדואגת

09/09/2001 | 21:42 | מאת: ד"ר ארז בנדט

1. טיפול מונע באנטיביוטיקה שנוי במחלוקת. מכל מקום מטרתו למנוע דלקות חוזרות. תקופה ללא דלקות עשויה גם לשפר את מצב הנוזלים. 2. הניתוח פשוט מאד. מטרתו, במקרה שלכם, להפחית שכיחות דלקות ואם תהיינה דלקות - לאפשר ניקוז המוגלה וכך להפחית ימי סבל, חום וכו'. השפעתו, מבחינת הדלקות כמובן, תמדד בטווח ארוך. מבחינת הנוזלים והשמיעה (מה שפחות רלבנטי בגיל כה צעיר) - השיפור מידי.

מנהל פורום אף אוזן גרון