סחרחורות

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

04/09/2001 | 10:26 | מאת: בתיה מהצפון

סובלת מזה כשנה וחצי מסחרחורות, אשר מוגדורת עקב בעיה באיבר שיווי משקל באוזן תיכונה. אין ירידה בשמיעה, יש בעיות של שיווי משקל. כאבי ראש וכאבים בעורף. עיקר הבעיה באוזן שמאלית כאבים חזקים לסרוגין מלוווים בסחרחורות קשות עם בחילות. המצב מביא אותי לידי חרדות ומשבש את אורח החיים בכלל. מה ניתן לעשות. האם יש טיפול אחר בנוסף לטיפול תרופתי כגון סטונורון, מודל, אגיסרק. אודה לך על תשובתך בהקדם , אני פשוט נואשת.

06/09/2001 | 07:55 | מאת: ד"ר ארז בנדט

אינני יכול לדעת ללא בדיקה מעמיקה כולל בדיקות העזר שעברת (שמיעה, BERA, ENG) וכו את מוזמנת לקבוע תור במרפאתי 046305650

06/09/2001 | 21:38 | מאת: rami

לבתיה מהצפון שלום ! אינני רופא אך לפי כל הסימפטומים כנראה שאת חולה במחלת מנייר כמוני. אני גם סובל כמוך , והרבה פתרונות אין לרפואה לאנשים כמונו אני נוטל את כל התרופות שציינת ועד עכשיו ללא שיפור משמעותי. אני מאחל לך ולי הרבה סבלנות ובריאות ואם תשמעי על פתרון את מוזמנת לספר לי על כך טל: 098998666 בתקווה לטוב רמי

07/09/2001 | 22:42 | מאת: David

לבתיה שלום, צר לי לשמוע על מצבך הנואש. ראשית צודק הדוקטור כי יש לערוך בדיקות מקיפות במיוחד MRI עם חומר ניגוד. בדיקה זו נעשית במטרה לשלול אפשרות לגידול או אף טרשת. ואם צודק חברי rami ואכן המדובר במחלת מנייר, אזי, לפי מחקרים שנעשו בארה"ב הוכח כי רצוי להקפיד על דיאטה בעלת רמות סודיום נמוך (מלח למשל), להימנע משתיית קפאין, סויה ותירס ואף מוצרי חלב (ממולץ כי תתחילי לשים לב האם יש שינוים לרעה/לטובה לאחר אכילת מזונות מסוימים). כמו כן, רצוי לדעת האם ישנה רגישות למזון ו/או חומר מסוים הגורם לאלרגיה. לפי מחקר שנעשה ע"י ד"ר ג'ניפר דרברי בלוס אנג'לס התגלה כי לפחות 32% מאכלוסיית סינדרום מנייר, מקורה בתגובה אלרגית. David

08/09/2001 | 17:47 | מאת: משה

בתיה -האם עברת בירור פסיכיאטרי אצל פסיכיאר טוב לשלילת האפשרות הסבירה הנפוצה יותר מממחלת מנייר של מצב חרדה כרוני ? הטיפול בנושא זה הוא דרמטי ובעל סיכויי הצלחה גבוהים בשיפור התסמינים ובהדרגה גם בהיעלמות מעגל הקסמים של חרדה הגוררת מחלה ומחלה הגוררת חרדה . אצלי זה עבד :טופלתי אצל הרבה רופאי א.א.ג ונוירולוגים שהתביישו לומר לי שאפנה לפסיכיאטר .כשפניתי , הופתעתי מהתוצאות הדרמטיות .

מנהל פורום אף אוזן גרון