ניתוח מחיצה.. זקוק לתשובות מרופאים ומטופלים

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

03/09/2001 | 13:58 | מאת: zvl

שלום לקוראים לפני חמישה ימים עברתי ניתוח לישור מחיצת האף שחסמה לי חלקית את נחיר האף הימני. אני בן 33. לדברי הרופאים שהמליצו ובדקו אותי המחיצה היתה שבורה. הניתוח עבר בהרדמה מלאה.. כל הניתוחים הועברו בהרדמה מלאה כברירת מחדל.. כלל לא הוצע לנו במחלקה הרדמה מקומית. נאמר לנו שלטובת החולה והרופאים עדיף מלאה למניעת הפרעות בעיקר. בקיצור.. לאחר הניתוח סבלתי כאבים עזים בפנים.. בשיניים הקדמיות העליונות. באף. במצח כאב עז מאוד. היום חמישה ימים אחרי הניתוח עדיין כואב לי מאוד.. האף כולו כמו אבן כואבת. השיניים הקדמיות, המצח ועצמות הלחיים. אישית אני לא מצטער (עדיין) שהסכמתי לניתוח.. כי אני מאוד מעוניין לנשום חלק מהאף.. אני סובל בלילה מהתיבשות החיך - גרון ולכן משמיע קולות גירגור עזים.. אך שאלתי היא.. האם זה נורמלי הכאבים הללו? אני על סף טירוף.. אחרים שנותחו כמוני ביוםהשלישי כששוחררנו לא דיווחו על כאבים בכלל האם ההרדמה המלאה.. הטובוס וצינור הנשימה..יכולים לגרום נזק למערכת הנשימה ולשיניים?? כי בחיך העליון יש לי שני סימנים מוזרים כמו כוויה / מכה / שפשוף.. ייתכן שזה מקור כאב השיניים? מהי הפעילות במבוצעת? חיתוך המחיצה? שיוף שלה? יישור של? עד היום לא הבנתי..

06/09/2001 | 07:52 | מאת: ד"ר ארז בנדט

כאבים כה עזים לא אפייניים. ייתכן ואתה מפתח סינוסיטיס או זיהום/אבצס במחיצה המנותחת. פנה להבדק ע"י המנתח ושאל לגבי כל הסימנים. המנתח יוכל לדווח על הטכניקה שבה השתמש.

06/09/2001 | 16:30 | מאת: zvl

הלכתי לרופא א.א.ג במרפאה לא למנתח הוא נתן לי אנטיביוטיקה ומשחה ואמרו לי שיש מקרים של כאבים חזקים.. בנתיים יחסית השתפר אבל עדיין כואב אם אני יותר מחצי יום בלי נורופן

08/09/2001 | 18:02 | מאת: דר' גרינבאום משה/ רופא שיניים

העצבים בדרכם לשיניים ההקדמיות חולפים בסמוך לאיזור המנותח .ובצקות שלוחצות עליהם גורמות לכאבים הנמשכים מספר ימים שאמורים לחלוף עם ספיגת ההמטומות (שטפי הדם הפנימיים והחיצוניים ) והבצקות . התאזר בסבלנות קח את משככי ההכאבים שיש להם השפעה גם על הקטנת התגובה הדלקתית והיה במעקב של הרופא שניתח אותך .רק הוא יודע מה בדיוק עשה במהלך הניתוח .

09/09/2001 | 22:35 | מאת: zvl

אני מודע לחשיבות הבדיקה ע"י המנתח אך לא הפנו אותי לבית החולים. אני צריך לפנות לבית החולים באופן עצמאי.. בנתיים יש שיפור ברוך השם.. האם כדאי בכל זאת לבקש להבדק ע"י המנתח?

מנהל פורום אף אוזן גרון