מתן סטרואידים דרך האף

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

01/09/2001 | 14:05 | מאת: דוד

לד"ר בנדט הנכבד שלום, בכתבה שהופיעה באתר "סטארמד" ב - 6/01 מובאת עבודה קלינית שבדקה במשך שישה שבועות מתן סטרואידים דרך האף וההשפעה על מצבי דום נשימה חסימתיים בשינה. במחקר שותפו 25 ילדים ונצפתה ירידה משמעותית במצבי חוסר נשימה מול קבוצת הביקורת. הילדים קיבלו תרסיס סטרואידים לאף מסוג - Flixonase Nasula (פלוטיקאזון). השאלות שלי הן כלהלן - 1. המחקר נעשה על ילדים כדי למנוע או להפחית את שיעור הפסקות הנשימה החסימתיות בשינה, אך האם לדעתך הוא עשוי למנוע את הבעיה גם אצל מבוגרים ? 2. אני אמור להתחיל בנסיון טיפולי ביתי של מכשיר CPAP להזרמת אוויר בלחץ חיובי עקב תסמונת דום נשימה חסימתית, האם לדעתך יש צורך לקחת את התרסיס לאף שציינתי בנוסף לשימוש ב - CPAP ? 3. אני מתחת לגיל 40, והשאלה שלי היא - מה ההשפעה והסיכונים של שימוש ממושך בסטרואידים מהסוג שציינתי קודם, כי אצטרך לקחת את התרופה למשך כל חיי. בתודה מראש ובברכה, דוד

01/09/2001 | 18:45 | מאת: ד"ר ארז בנדט

לגבי המחקר בילדים - יש לקרוא אותו היטב בצורה ביקורתית, לבדוק מהן האבחנות שטופלו ולבדוק את מקורות המימון של המחקר (האם ע"י חברת התרופות?) לגבי מבוגרים - הטיפול במשאפי סטרואידים הוא באינדיקציה של בעיות מסוימות באף (אלרגיה, גדש קונכיות, פוליפים אפיים וכו'). אם הסיבה לדום הנשימה בשינה אינו אפי - אין הוראה ליטול התכשיר. עליך להבדק ע"י רופא אאג.

02/09/2001 | 23:30 | מאת: דוד

ד"ר בנדט שלום, בהמשך לתשובתך, לא התייחסך לנושא של ההשפעה בנטילה ממושכת של התרסיס. כמו כן, האם התרסיס יכול לשפר את ההשפעה המיטיבה של המכשיר האפי להזרמת אויר. כמובן שכל זה כפוף לכך שאני סובל מנזלת אלרגית ושיעול אלרגי בנוסך לתסמונת דום נשימה חסימתית. בברכה, דוד

מנהל פורום אף אוזן גרון