שיעול/חנק של תינוק באופן פתאומי

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

27/08/2001 | 23:52 | מאת: עדי מטלון

התינוק שלי הנו בן 7 שבועות. מזה כשבועיים קוראת לו תופעה המדאיגה אותי. הוא משתעלשיעול פתאומי , ארוך ולפעמים ברמת צעקה בזמן שהוא ער וכן בזמן שינה. כל זאת בתדירות של בערך פעם בחצי שעה עד פעם בשעה. לפעמים נדמה שקשה לו לנשום בשניות שלאחר מכן. כשזה קורה תוך כדי שינה הוא בדרך כלל ממשיך לישון. ערכנו לו בדיקה אצל רופא ילדים ונמצא כי אינו סובל מדלקת בגרון או מדלקת ריאות. כמו כן אין לו חום. מה התופעה ומה ניתן לעשות? האם יכולה להיות תופעת אסטמה ואו אלרגיה? אודה על תגובה מהירה כי הנושא דחוף ומדאיג אותי תודה עדי

01/09/2001 | 18:16 | מאת: ד"ר ארז בנדט

במקום ראשון הייתי חושב על רפלוקס - עליית מיצי קיבה/תוכן אוכל ללוע. במיוחד אם זהו תינוק שנוטה לפלוט הרבה לאחר ארוחה.

מנהל פורום אף אוזן גרון