צרידות

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

27/08/2001 | 10:52 | מאת: שלי

מה עשויים להיות הגורמים לצרידות? בשנים האחרונות אני סובלת מצרידות בעיקר בשעה שאני עייפה. בעבר נהניתי מאד משירה חובבנית והיום, בשל הצרידות אינני יכולה לשיר אפילו במקלחת! בבדיקה אצל רופא א.א.ג. נמצאו מיתרי הקול תקינים ולא נמצא ממצא פיזיולוגי המצביע על הסיבות לצרידות שלי. האם יתכנו גורמים אחרים? האם יתכנו גורמים פיזיולוגיים שאינם ניתנים לצפיה בבדיקה שגרתית? האם יש פתרון? אציין כי אני בת 40, מעשנת שנים רבות ומתחילה כעת במאמצים להפסיק. תודה לכל מי שיוכל להגיב!

27/08/2001 | 14:22 | מאת: ד"ר ארז בנדט

תתכנה סיבות תפקודיות שלא תתבטאנה בהכרח בבדיקה רגילה. לעיתים ניתן יהיה לאבחן בבדיקה מיוחדת של מיתרי הקול עם מכשיר שנקרא סטרובוסקופ. באבחנה המבדלת תיתכנה גם בעיות נוירולוגיות שגורמות לחולשה של שרירי מיתרי הקול לאחר מאמץ קולי ממושך/"עייפות".

27/08/2001 | 21:49 | מאת: שלי

תודה ד"ר, על תשובתך! האם אתה ממליץ למעשה לפנות שוב לרופא א.א.ג. ולנוירולוג במידה שההפרעה מטרידה אותי?

01/09/2001 | 11:20 | מאת: שמואל

צרידות לאחר אירוע מוחי

מנהל פורום אף אוזן גרון