פטרת בלשון

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

24/08/2001 | 16:06 | מאת: משי

שלום מאז ילדותי (אני בת 34)מטריד אותי טעם לא טוב בפה וגם ריח, כשעה אחרי האוכל, או צחצוח הפה. שנים אני צריכה להסתובב עם כל מיני מסטיקים, מברשות שיניים בהיכון וכו. לפני שלוש שנים קראתי על פטריית הקנדידה וחשדתי לראשונה שבזאת מדובר. במשטח לשון ובדיקת צואה התגלה שאכן כך. טיפול בניסטטין לא הועיל וגם לא בדקטרין. הרופאה אמרה שזה כבר לא יעבור לי. קראתי המון חומר באינטרנט, והבנתי שזו מגיפה...בכל מקרה - הדיאטות שמוצעות שם קשות מאוד. (ללא שמרים, מתוק, חלב וכו). אצל בני הקטן אני גם מריחה לעתים ריח לא נעים (מזכיר ריח של נפיחה למרבה הבושה). אני רוצה לפתור את הבעיה ולא יודעת מה לעשות. בלעתי כבר די הרבה כדורי פרוביוטיקה ולא נראה לי שזה עוזר. אני אוכלת יוגורט אבל לא מתמידה יום יום. לפני כעשר שנים טופלתי בכדורים נגד פטריה וואגינאלית למשך שבוע. זכור לי שזה היה שבוע שבו הרגשתי לראשונה רעננות בפי. זה עבר עם תום הטיפול. אודה לך מאוד על תשובה יסודית.

24/08/2001 | 18:35 | מאת: ד"ר ארז בנדט

ייתכן שאת צריכה לשלב תזונה נכונה (בהנחיית דיאטנית שמתמצאת בתחום) עם קורס טיפולי נגד הפטריה. ניתן לנסות כדורי ORALTEN או פונגילין במציצה. נסי גם את פורום תזונה/רפואה משלימה.

25/08/2001 | 07:10 | מאת: משי

תודה על תשובתך המהירה. למה אתה מתכוון ב"קורס טיפולי"? ד"ר ארז בנדט כתב/ה: > > ייתכן שאת צריכה לשלב תזונה נכונה (בהנחיית דיאטנית שמתמצאת > בתחום) עם קורס טיפולי נגד הפטריה. > ניתן לנסות כדורי ORALTEN או פונגילין במציצה. > נסי גם את פורום תזונה/רפואה משלימה.

מנהל פורום אף אוזן גרון