שיעול כרוני
דיון מתוך פורום אף אוזן גרון
שלום רב! אני לוקחת את התרופות הבאות: 1. סמאפ + מנטרל תופעות לוואי 2. מאלוקס (בעזרת מרשם רופא) את הסמאפ אני לוקחת כ5 שנים ואת המאלוקס כשנה. בחצי שנה האחרונה החלו לי שיעולים וליחה בגרון בתדירות גבוהה מאוד (כולל בלילה). בעבר הייתי חולה בסרטן הרחם(גידולים שפירים ,מלווה בכריתת רחם). מהם הסיבות האפשריות לשיעול ובנוסף הייתי רוצה לדעת אם אני יכולה להמשיך לקחת את התרופות או שייתכן והן גורמות לשיעול ? האם ייתכן שהתרופות מנטרלות אחת את השנייה ? תודה מראש, תמי נבו.
שלום תמי יתכן שיש לך רפלוקס - לא סתם יתכן אלא אפילו מאוד הגיוני כי את לוקחת מאלוקס מסיבה כלשהי לא ??? וגירוי כרוני של הגרון מחומציות הקיבה יכול לגרום לכל הסימפטומים שאת מתארת בלי קשר אפילו לסמאפ. אם יש לך יובש ריריות הפה והאף את יכולה להרגיש עוד יותר רע כי חומציות על יובש זה עוד יותר מציק, וחשוב להרטיב את הריריות ולשתות הרבה. אני לא יודעת אם ספציפית יש קשר בין סמאפ ושיעול - לא מצאתי בכתובים משהו קונקרטי בנושא. לא לשיעול ולא לצרבות ואפילו לא ליובש ריריות. לסיכום - גשי לבדיקת אא"ג, שיראה את איזור המיתרים אם יש גירוי מיוחד בכניסה לוושט. אם הכל תקין גשי לגסטרו. בהצלחה ובברכה ד"ר טלי מרק, מומחית ברפואת אא"ג לקביעת תורים - 03-5272477
קודם כל תודה רבה לך על התגובה :-) שאלתי היא זאת , האם ייתכן שהגורם הוא סרטני ? אם לא ייתכן שהגורם הוא גידול ? תודה רבה שוב, תמי.