ריח רע מהפה

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

24/08/2001 | 12:24 | מאת: אברהם

רופא נכבד: יש לי הרגשה שיש לי ריח רע מהפה, דבר שגורם לחוסר בטחון ולחוסר נוחות בקירבת אנשים. 1. על הלשון ישנה שיכבה לבנה (אינני מעשן) 2. באכילת גבינה או מוצרי חלב - אני חש כי הדבר מתגבר יותר 3. אני נוהג לטפל בשיניים בוקר וערב לפחות 4. נאמר לי ע"י רופא אאג כי יש לי טפטוף אחורי של נזלת (האם יכול להיות זה הגורם)? השאלות לי: 1. כיצד אדע אם קיים ריח רע? 2. מי הרופא שמטפל בתופעות הנ"ל ? 3. האם ישנה תרופה או אמצעים שמסייעים לדוגמה : TheraBreath 4. האם אמצעים הומאופטיים (תה , צמחים, דיאטה ) עדיפים על טיפול רגיל? אודה לתשובתך !!

24/08/2001 | 18:32 | מאת: ד"ר ארז בנדט

1.אם מעירים לך 2.אאג או מומחה לרפואת פה 3. לא מכיר מה שהזכרת 4.נסה בפורום של תזונה/רפואה אלטרנטיבית בדוקטורס.

09/09/2001 | 00:38 | מאת: דר' גרינבאום משה/ רופא שיניים

נסה לפנות לפרופ' מל רוזנברג מהפקולטה לרפואת שיניים אוניברסיטת רמת אביב .תחום התמחותו ריחות רעים מחלל הלוע והפה . ייתכן שהריח הרע יושב בחללים קטנים בשולי האבנית ,בכיסי החניכיים ,מתחת לסתימות וכתרים לקויים או שעששת התפתחה מתחתם וללא החלפת שחזורים וכתרים אלה לא ייעלם הריח . גם הלשון וקירות הלחייים הפנימיים כמו גם הקריפטות של הלוע והשקדים , הם מקור לריחות מחמרים חלבוניים המתפרקים באמצעות בקטריות ב"יער השערות " הסבוך על גב הלשון .חובה לצחצח את הלשון ואת פנים הלחיים . לאחרונה פורסם מחקר שמסקנותיו היו ששטיפת חלל הפה והלוע בכוסית (30 מ"ל ) מי חמצן 3% אחת ליום בבוקר מפחיתה באופן דרמטי את הריח בחלל הפה והלוע .שווה לנסות !

מנהל פורום אף אוזן גרון