2 שאלות

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

19/05/2008 | 19:06 | מאת: ליאורLIOR

שאאאאאאאאלום, אני ליאור, בת 15. יש לי שאלה אחת בקשר לאוזניים. אני תמיד אוהבת לשמוע מוזיקה בווליום ממש ממש גבוה [פול ווליום, עם אוזניות], ותמיד אמרו לי שאם אני אשמע ככה אני יכולה להתחרש, אתמול התחלתי לשמוע כאילו צפצופים באוזן, יכול להיות שזה אומר שהשמיעה שלי מתחילה לרדת?????? אם כן, מה אני עושה, ואיך אפשר למנוע את זה?? ומה אני עושה עם המוזיקה, אני חייבת לשמוע מוזיקה! =[ ועוד דבר, לפעמים אני רואה שיוצאים לי כמו גרגירים כאלה לבנים מהגרון, והם באמת גורמים לתחושת אי נוחות, ואני תמיד מנסה לגרגר מי פה אבל זה לא עוזר וגם כשאני רואה אותם אני לא מצליחה להגיע אליהם.. בכל מקרה, זה אף פעם לא היה לי ורק בחודש האחרון התחיל. קראתי עם זה קצת והם אומרים שזה דברים בגרון שעושים ריח רע, ולא ידעתי ולא ניראה לי שיש לי ריח רע, אז יש לי ואני לא יודעת מזה? או שיכול להיות שאין לי? ואיך אני כבר מוצאיה את זה זה ממש מציק!!! ואם אפשר טיפול עצמי כי אני לא אוהבת ממש לבקר אצל רופאים.. =[ ממש תודה [אם תעזרו לי..] אזז, פלייייז תענו לי על השאלות כי זה דחוף! LLLIIIIOOOORRR

19/05/2008 | 21:10 | מאת: ד"ר טליה מרק

היי ליאור 1. אם היה לך ריח פה היית יודעת מזה... לא תמיד זה עושה ריח, ולגרגר מי שטיפת פה זה פתרון אפשרי. כמובן אפשר לגשת לאא"ג פעם בחצי שנה - לא נורא. 2. בנושא המוזיקה את צריכה להחליט : אם את רוצה מכשירי שמיעה לפני גיל 40, תמשיכי לשמוע מוזיקה בווליום מטורף.... אם לא, תפסיקי. אפשר לשמוע מוזיקה בעוצמה נורמלית ולהנות ממנה - פשוט קחי את אמא שלך, ותני לה לכוון את העוצמה. אם היא נורמלית - השמיעה שלך תישמר :) ובנושא הצפצופים זה לרוב זמני וחולף ובדרך כלל אין נזק קבוע לשמיעה, אבל.... תיזהרי ! בברכה ד"ר טלי מרק

מנהל פורום אף אוזן גרון