ניתוח ספטום ומוקטומי

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

22/08/2001 | 10:00 | מאת: רחמים

ביום ראשון 19/8/01 עברתי ניתוח ספטום ומוקטומי ולפי המלצת הרופא וכן לפי מה שקראתי הבוקר בפורום שיש לשטוף את האף במי מלח במשך כל כמה שעות ואכן אני עושה מאז אתמול בבוקר מאז שהוצאו לי הטמפונים מהאף אך האף שלי עדיין סתום בשני הנחירים ונראה לי שזו כעין נזלת אלרגית (קדחת השחת) אף שעדיין לא נמצא בודאות אצלי ואני עדיין בטיפול אצל רופא אלרגיה. שאלתי את הדר' האם אף על פי שלא ידוע לי אם אני אלרגי אני יכול לשחרר את הגודש באף ע"י טיפות אף כגון אלרין או אוטרווין או שזה יכול להזיק לי ואם לא מה העצה לשחרר את הנחירים כי קשה לי לסבול שאני נושם רק דרך הפה תודה מראש ומצפה לתשובה רחמים

22/08/2001 | 15:06 | מאת: ד"ר ארז בנדט

לא ממליץ על טיפות אף. ייתכן שיש מקום לחזור למנתח שיבדוק ואם יש קרישי דם גדולים שסותמים - לנקות. אם זהו גדש אלרגי - ניתן לקחת כדור להפחתת גדש כגון נוסידקס.

מנהל פורום אף אוזן גרון