האם יתכן?

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

21/08/2001 | 20:21 | מאת: יועד

דוקטור נכבד, הנ"ל ממצאי ה -CT : במנח קורונלי,רזולוציה גבוהה. ציסטות קטנות בסינוס המקסילרי הימני ואחת שטוחה משמאל. פרט לכך הסינוסים מאוררים היטב. הנני סובל מכאבים עיניים חזקים מאוד מזה חמישה חודשיים. ידוע לי כי הסינוס המקסילרי נמצא במגע ישיר עם העיניים. האם יתכן כי הציסטות (שנמצאות במגע ישיר עם העיניים )יכולות לגרום לכאב. הכאב בעיקר ממוקד בעין ימין (איפה שנמצאת הציסטה הקטנה). אני יודע שזהוא ממצא זניח שיכול להיות בכול אדם אך בכל -זאת אני מאמין כי הציסטה היא הגורם לכאבים (שהם כמו לחץ בעין). בבקשה התייחס לשאלתי : האם הציסטות יכולות לגרום ללחץ הזה שאני חש בעיניים ? גם אם האחוז קטן שזו הסיבה אנא ממך אמור לי אם יש סיכוי לכך? בתודה ובכבוד רב. יועד.

22/08/2001 | 14:55 | מאת: ד"ר ארז בנדט

לא נראה לי אך עלי לראות את הCT - האם הציסטה בחלק העליון של הסינוס, דהיינו במגע עם ארובת העין או שהיא ברצפת הסינוס (ומרוחקת)?

22/08/2001 | 15:47 | מאת: יועד

להגיד לך בוודאות אם הציסטה נמצאת במגע ישיר עם העין - אני לא יודע. אך ע"פ מידע שקראתי הסינוס המקסילרי הוא סינוס שנמצא במגע ישיר עם העין. בכול מקרה במידה והסינוס נמצא בחלק העליון של הסינוס, דהיינו במגע ישיר עם ארובת העין . האם ישנו סיכוי שזהוא הסיבה לכאבים ?

מנהל פורום אף אוזן גרון