עצב השמע

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

19/08/2001 | 22:31 | מאת: דורית

שלום רב לפני כ-5 שני נחבלתי באוזן ימין ובאיזור של אחרי האוזן. באותה תקופה תפרו לי את האוזן אך לא בצעו צילום גולגולת בכדי לבדוק אם יש לי חבלה גם בגולגולת. לאחרונה אני סובלת מתופעה של לחץ באוזניים שנסתמות וסחרחורת ואיבוד שיווי משקל וטנטון . עברתי בדיקות שברובן היו תקינות למעט בדיקת BERA שבה נראה שיש הבדל במוליכות עצב השמע מימין. שאלותי הן האם יתכן שהתופעות שעוברות עלי כיום קשורות לחבלה הישנה? האם יש דרך לטפל בתופעות הנ"ל ? אודה לתשובתכם בהקדם דורית

20/08/2001 | 08:15 | מאת: ד"ר ארז בנדט

ייתכן אם כי לא בהכרח. יש להתעמק יותר ולא באפן וירטואלי. אם ה BERA מופרע יש מקום להמשך בירור ע"י CT או MRI של האוזן הפנימית/מוח.

מנהל פורום אף אוזן גרון